Är det lagligt att pantsätta smycken?

Att pantsätta egendom hos pantbanken är ett enkelt sätt att snabbt få lite extra pengar. Men får vem som helst besöka pantbanken och vilka saker är lagligt att lämna in som pant för ett lån? I den här artikeln går vi igenom vad som gäller när du behöver ett snabbt lån.

Hur fungerar en pantbank?

Många tror att lämna in saker hos pantbanken bara är något man gör när man har slut på alla andra alternativ. Så behöver det inte alls vara. Att pantsätta smycken och andra föremål man inte har användning av för tillfället är ett enkelt sätt att få ett lån med bra ränta. Hos pantbanken krävs inga långa ansökningsprocesser. De smycken du skickar in fungerar som säkerhet och avgör hur mycket pengar du får låna.

Hämta ut ett pantsatt föremål

När lånet betalas tillbaka till pantbanken får du tillbaka dina smycken. Hur lång tid det gäller är upp till dig. Ett lån hos pantbanken går alltid att förlänga med några månader i taget. Om lånet inte betalas tillbaka säljs smyckena vidare.

Det här får du lämna in hos pantbanken

Hos Belona pantbank kan du skicka in dina smycken för värdering och få ett lån efter värdet. Hos fysiska pantbanker kan du lämna in det mesta som går att värdera.

Rendly